26.11.12

Convivència arty: Room Art Fair #2




Les galeries i els col·leccionistes també van curts de cash. Per això, treballen les diferents maneres de desafiar la crisi. Cal reinventar el plantejament de les fires, fugir dels freds pabellons plens d’estands i buscar una fòrmula que representi un punt de trobada càlid que apropi l’art al públic general i que fomenti un tipus de col·leccionisme no elitista.

Com a resposta a aquesta cerca, aquest cap de setmana s’ha celebrat a Madrid la fira low cost d’art emergent Room Art Fair, l’All Tomorrow’s Parties del col·leccionisme d’art. Hi han participat 30 galeries que fa poc temps que funcionen, i cadascuna d’elles ha presentat 5 artistes joves per a exposar. També són joves emprenedors els que munten aquesta fira.

En una adpatció burgesa de la mítica –i recentment desapareguda- Tascheles berlinesa, artistes, galeries, comissaris, col·leccionistes, editors, i bloggers han viscut durant 3 dies a les habitacions de l’Hotel Praktik Metropol, ja que, en paraules del director, Álvaro Vargas, “Desitgem crear interessants sinèrgies entre tots els agents que participaran a la fira. Allò novedós i l’eina perfecta per a aconseguir aquest objectiu és que tots dormin allà”.

Doncs, les habitacions es convertien en uns espais expositius habitables ideals per a conèixer de prop les obres i els artistes, així com a practicar una mica de social climbing. D’habitació en habitació, els visitants podien trobar els artistes – sempre menors de 40 anys- entre les seves obres –a partir de 20 euros. Si algú s’animava a pujar al rooftop, podia conèixer els cinc nous comissaris que presentaven els seus projectes a RAF: “Do not disturb”, “Femme fuck your mind”, “No está listo”, “Plástico” y “Una habitación propia”.

"Plástico", una de les propostes dels comissaris. Font: Camila y el Arte
Una visió general de l'habitació on s'exposava el projecte "Plástico". Font: Camila y el Arte
Proposta participativa de @carlotaloveart, comissària de "Femme Fuck Your Mind"
Terra de l'habitació on s'exposava "Femme Fuck Your Mind". Font: Lit Ar Co
Intersecció Art. Font: Lit Ar Co
Intersecció Art. Font: Lit Ar Co
El fotomoatón de la dutxa de Blank Paper, a l'habitació 203, 
ha estat un dels projectes amb més èxit de la fira. Font: Camila y el arte.



Com sempre, Twitter ha estat un agent important en el desenvolupament d’aquest projecte. A través dels seus twits, els artistes i galeristes ens convidaven a visitar les seves habitacions. Podeu llegir les restes d’aquest cadàver exquisit a @ROOMARTFAIR.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada