11.11.12

Espectadors virtuals i Google Art Project.




Google Art Project és una plataforma online a través de la qual el públic pot accedir a les col·leccions de museus d’arreu del món. La interactivitat de la plataforma fa possible, entre d’altres activitats, la realització de tours virtuals per les diferents galeries que hi participen utilitzant la tecnologia Google Street View.

A través de les nostres pantalles, des de qualsevol lloc, i en qualsevol moment, podem passejar per les sales de 151 museus de 40 països diferents, i veure i aprendre sobre més de 52.000 obres en 18 idiomes.

A més dels tours virtuals per les diferents galeries, Google Art Project inclou diverses eines i recursos educatius per a mestres i estudiants, així com també activitats per al visitant general, a través de “Look like an expert” o “DIY”. Hi trobem, per exemple, un quiz que posa a prova els coneixements dels visitants, proposant que relacionin obres d’art amb períodes estilístics.

Més enllà, els usuaris poden registrar-se amb el seu compte Google per a crear la seva pròpia galeria, creant una exposició virtual personalitzada que els demés usuaris podran visitar. D’aquí les il.limitades possibilitats d’aquest projecte, que ens permet ser comissaris de les nostres pròpies exposicions, o sentir-nos, com la Tita Cervera, posseïdors de la nostra pròpia col·lecció d’art.




Una de les propostes de Look like an expert




Proposta dins "DIY" (Do it yourself)




Accés a algunes de les més de 8900 galeries creades pels usuaris


Podeu seguir les novetats de Google Art Project al twitter: @googleart

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada